Pyszny i lekki deser z dużą ilością białka i niską kalorycznością? To właśnie to! Idealny deser na zimno. Taka porcja ma około 200 kcal.

Składniki:

  • 1 opakowanie skyra jagodowego
  • garść mrożonych jagód lub borówek
  • białko z 2 jaj
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 1 łyżeczka słodzika lub cukru (jeśli wolisz bardziej słodkie lub masz kwaśne owoce)

Białka ubijamy mikserem z odrobiną soli na sztywną pianę. Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w 3 łyżkach wrzątku. Do białek dodajemy skyr, owoce, słodzidło i rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy delikatnie, na małych obrotach, tylko do połączenia się składników. Chłodzimy w lodówce ok. 4 godziny. Po tym czasie można udekorować ulubionymi owocami i zajadać.

Smacznego!

Po więcej dietetycznych faktów, przepisów i relacji zapraszam Cię na mojego Instagrama oraz Facebooka.

Smakowało? Zostaw komentarz 🙂

Zapisz się na Newsletter DIETAmaBądź ze mną na bieżąco

Po zapisaniu się otrzymasz do pobrana darmową dietę na odporność – tygodniowy jadłospis w PDF.

Share This