Śniadanie na słodko wersji FIT! Zdrowe i smaczne racuchy z jabłkami i cynamonem. Idealne śniadanie na dobry początek dnia.

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 1 jajko
  • 80 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 250 ml maślanki
  • 1 łyżka cukru
  • olej do smażenia
  • do podania: cynamon, cukier puder, miód, owoce, dżem

Jabłko obierz, pokrój w ćwiartki, a ćwiartki w bardzo cienkie plasterki. Jajko wbij do miski, ubij mikserem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, maślankę oraz cukier i zmiksuj na gładkie ciasto o konsystencji śmietany. Dodaj plasterki jabłka. Na patelni rozgrzej olej, chochelką nałóż porcje ciasta. Smaż z dwóch stron na średnim ogniu. Gdy placki nabiorą złotego koloru przełóż je na talerz i posyp cynamonem, a jeśli wolisz słodsze dodaj cukier puder lub miód 🙂 Udekoruj owocami.

Smacznego!

Po więcej dietetycznych faktów, przepisów i relacji zapraszam Cię na mojego Instagrama oraz Facebooka.

Smakowało? Zostaw komentarz 🙂

Zapisz się na Newsletter DIETAmaBądź ze mną na bieżąco

Po zapisaniu się otrzymasz do pobrana darmową dietę na odporność – tygodniowy jadłospis w PDF.

Share This