Jeśli kiełbasy i boczek z grilla już Wam się znudził to mam dla Was propozycję czegoś równie pysznego, ale lżejszego i mniej kalorycznego.

Szaszłyki mięsno-warzywne (ok. 10 sztuk):

  • 200 g mięsa z piersi kurczaka
  • 1/2 cukinii
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy/oleju do marynowania + ulubione przyprawy (ja użyłam oleju rzepakowego z czosnkiem, dodałam bazylię, pieprz, majeranek oraz słodką i ostrą paprykę)

Mięso pokroić w kostkę i włożyć w marynatę z oliwy i przypraw na min. 1 godzinę. Pokroić warzywa w plastry. Nakłuwać na zmianę warzywa i mięso (ok. 4 kawałki na szaszłyk). Położyć na rozgrzanego grilla.

Takie szaszłyki możesz również upiec w piekarniku – 180 stopni przez 20 minut.

1 szaszłyk to 52 kcal. Życzę udanego grillowania!

Po więcej dietetycznych faktów, przepisów i relacji zapraszam Cię na mojego Instagrama oraz Facebooka.

Smakowało? Zostaw komentarz 🙂

Zapisz się na Newsletter DIETAmaBądź ze mną na bieżąco

Po zapisaniu się otrzymasz do pobrana darmową dietę na odporność – tygodniowy jadłospis w PDF.

Share This