Ekspresowy makaron z warzywami i tofu

Ekspresowy makaron z warzywami i tofu

Bardzo szybki i sycący posiłek. Tem makaron z mrożonymi warzywami i tofu robi się w zaledwie 10 min. Udowodnię Ci, że zdrowy i pełnowartościowy obiad można wyczarować w naprawdę krótkim czasie 🙂 Składniki: 1/3 mieszanki warzyw włoskich 100 g szpinaku 180 g tofu...
Tofu w sosie słodko-kwaśnym

Tofu w sosie słodko-kwaśnym

Roślinny obiad w orientalnych smakach. Pyszny, kleisty sos doskonale pasuje do ryżu!   Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu 1 łyżka oleju Połowa papryki czerwonej 2 małe marchewki 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Sól, pieprz 120 g ananasa świeżego lub z puszki Sos: 4...
Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni

Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni

Szybki, roślinny obiad z dużą zawartością żelaza. Taki posiłek możesz zabrać w pojemnik do pracy lub szkoły. Smakuje dobrze również na zimno 🙂    Składniki: 40 g kaszy kuskus lub jaglanej 50 g soczewicy zielonej 150 g cukinii 1 łyżka oleju 1 łyżka pestek dyni 1...
Chłodnik pomidorowy z czerstwym pieczywem

Chłodnik pomidorowy z czerstwym pieczywem

Pyszny, orzeźwiający chłodnik z pomidorów. Idealna zupa na lato! 1 porcja to tylko 240 kcal, więc taka zupa będzie idealna na redukcję.   Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe kajzerki/inne pieczywo 1 litr soku pomidorowego (może być passata) 1 papryka czerwona 2...
Bowl z dorszem, makaronem i awokado

Bowl z dorszem, makaronem i awokado

Kolorowy, lekki posiłek na śniadanie lub lunchbox do pracy. Po wymieszaniu składniki stworzą pyszną sałatkę! Zdrowy i smaczny pomysł na każdą porę dnia. Proporcje składników możesz dostosować pod siebie.   Składniki: 100 g dorsza 60 g makaronu pełnoziarnistego 70...