


Tofu w sosie słodko-kwaśnym
Roślinny obiad w orientalnych smakach. Pyszny, kleisty sos doskonale pasuje do ryżu! Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu 1 łyżka oleju Połowa papryki czerwonej 2 małe marchewki 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Sól, pieprz 120 g ananasa świeżego lub z puszki Sos: 4...
Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni
Szybki, roślinny obiad z dużą zawartością żelaza. Taki posiłek możesz zabrać w pojemnik do pracy lub szkoły. Smakuje dobrze również na zimno 🙂 Składniki: 40 g kaszy kuskus lub jaglanej 50 g soczewicy zielonej 150 g cukinii 1 łyżka oleju 1 łyżka pestek dyni 1...
Chłodnik pomidorowy z czerstwym pieczywem
Pyszny, orzeźwiający chłodnik z pomidorów. Idealna zupa na lato! 1 porcja to tylko 240 kcal, więc taka zupa będzie idealna na redukcję. Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe kajzerki/inne pieczywo 1 litr soku pomidorowego (może być passata) 1 papryka czerwona 2...