Bowl z dorszem, makaronem i awokado

Bowl z dorszem, makaronem i awokado

Kolorowy, lekki posiłek na śniadanie lub lunchbox do pracy. Po wymieszaniu składniki stworzą pyszną sałatkę! Zdrowy i smaczny pomysł na każdą porę dnia. Proporcje składników możesz dostosować pod siebie.   Składniki: 100 g dorsza 60 g makaronu pełnoziarnistego 70...
Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni

Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni

Szybki, roślinny obiad z dużą zawartością żelaza. Taki posiłek możesz zabrać w pojemnik do pracy lub szkoły. Smakuje dobrze również na zimno 🙂    Składniki: 40 g kaszy kuskus lub jaglanej 50 g soczewicy zielonej 150 g cukinii 1 łyżka oleju 1 łyżka pestek dyni 1...
Chłodnik pomidorowy z czerstwym pieczywem

Chłodnik pomidorowy z czerstwym pieczywem

Pyszny, orzeźwiający chłodnik z pomidorów. Idealna zupa na lato! 1 porcja to tylko 240 kcal, więc taka zupa będzie idealna na redukcję.   Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe kajzerki/inne pieczywo 1 litr soku pomidorowego (może być passata) 1 papryka czerwona 2...
Kluski leniwe z tofu na słodko

Kluski leniwe z tofu na słodko

To obowiązkowy przepis dla wszystkich, którzy chcą polubić tofu! Ten posiłek to alternatywa tradycyjnych klusek z twarogu, tym razem w wersji wegańskiej. Wyglądają cudownie, prawda? Gwarantuję, że smakują jeszcze lepiej 🙂 Składniki na 2 porcje: 1 kostka tofu...
Burrito wegetariańskie

Burrito wegetariańskie

To meksykańskie burrito składa się z farszu z fasoli, papryki i kukurydzy. Zawinięte w tortillę posmarowaną czosnkowym sosem tworzy posiłek, który zachwyci każdego! Gdy przychodzi ochota na fastfooda to wegetariańskie burrito bez mięsa jest świetną alternatywą! To...