Ekspresowy makaron z warzywami i tofu

0 komentarzy

Bardzo szybki i sycący posiłek. Tem makaron z mrożonymi warzywami i tofu robi się w zaledwie 10 min. Udowodnię Ci, że zdrowy i pełnowartościowy obiad można wyczarować w naprawdę krótkim czasie 🙂

Składniki:

  • 1/3 mieszanki warzyw włoskich
  • 100 g szpinaku
  • 180 g tofu wędzonego
  • 100 ml mleczka kokosowego light
  • 100 g makaronu z groszku
  • 60 g fety (opcjonalnie, ja dodałam później i to była kwintesencja tego dania 👌)

Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron. Na patelnię wrzuć wszystkie warzywa, podlej trochę wodą i duś aż się rozmrożą. Na koniec dodaj mieszankę przypraw dołączoną do warzyw. Wymieszaj wszystko z mleczkiem kokosowym i pokrojonym w kostkę tofu. Duś przez chwilę. Dodaj makaron i gotowe! Na talerzu można dorzucić fetę.

Wartości odżywcze 1 porcji z fetą:

  • Kaloryczność: 440 kcal
  • Białko: 31 g
  • Tłuszcz: 16 g
  • Węglowodany: 38 g

 

SMACZNEGO! 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *