Jesienna owsianka z gruszką i orzechami

0 komentarzy

Rozgrzewająca owsianka z miękką gruszką to przepis na idealny jesienny poranek. Zobaczysz, że śniadanie nie musi być skomplikowane aby było smaczne, zdrowe i pożywne!

Składniki:

  • 1 średniej wielkości gruszka
  • 3/4 szklanki mleka (200 ml)
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 orzechy włoskie
  • opcjonalnie: cynamon

Sposób przygotowania:

Jedną połówkę gruszki pokrój w kostkę i wrzuć do garnuszka. Drugą połówkę zostaw do dekoracji.

Do gruszki dodaj płatki i mleko. Gotuj kilka minut aż płatki zmiękną, a owsianka zgęstnieje. Pod koniec dodaj miód i cynamon.

Przelej do miseczki, udekoruj pozostałą gruszką i orzechami włoskimi.

Wartość odżywcza:

  • Kaloryczność: 458 kcal
  • Białko: 14,8 g
  • Tłuszcz: 15,2 g
  • Węglowodany: 62,2 g

 SMACZNEGO! 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *