Brownie z fasoli

0 komentarzy

 Mocno czekoladowe, dietetyczne brownie. Bez mąki i bez cukru, ale za to z ukrytym składnikiem – czerwoną fasolą. Spokojnie, nie jest ona tutaj wyczuwalna. Zadowoli każdego miłośnika czekoladowych słodyczy. 

Składniki na małą keksówkę (25 cm):

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 banan
  • 2 jaja
  • 0,5 szklanki ksylitolu
  • 3 łyżeczki oleju
  • 3 łyżeczki kakao
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Na polewę: 50 g gorzkiej czekolady + 2 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Fasolę dokładnie (!) opłucz z zalewy pod bieżącą wodą.

Umieść w misce. Dodaj pozostałe składniki ciasta i dobrze zblenduj (nawet do kilku minut).

Wylej do formy i piecz 40 min w 180 stopniach.

Ciasto pozostaw do całkowitego wystudzenia i przygotuj polewę. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z mlekiem i wylej na ciasto.

Schłodź w lodówce kilka godzin aby ciasto nabrało odpowiedniej konsystencji.

Wartość odżywcza całego ciasta:

  • Kaloryczność: 1200 kcal
  • Białko: 34 g
  • Tłuszcz: 48 g
  • Węglowodany: 145 g

 SMACZNEGO! 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *