Placuszki bananowo-cynamonowe z jabłkami

0 komentarzy

Proste placuszki, do zrobienia w 5 minut! Uwielbiam robić je na śniadanie. Podaję z owocami jagodowymi, lub tak jak w tym przepisie z prażonym jabłkiem i masłem orzechowym. Taka jesienna wersja 🙂

 

Składniki na placuszki:

  • 120 g banana
  • 1 jajko
  • 35 g mąki
  • 30 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Do podania:

  • 1 małe jabłko
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka erytrolu
  • 15 g masła orzechowego

 

Sposób przygotowania:

Składniki na placuszki zblendować. Smażyć placuszki na małym ogniu na lekko natłuszczonej patelni.

Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę. Poddusić w garnuszku z erytrolem, cynamonem i odrobiną wody. Placki polać masłem orzechowym i jabłkami.

Wartość odżywcza samych placków:

  • Kaloryczność: 347 kcal
  • Białko: 13 g
  • Tłuszcz: 7,7 g
  • Węglowodany: 54,6 g

Wartość odżywcza placków z dodatkami:

  • Kaloryczność: 481 kcal
  • Białko: 16,7 g
  • Tłuszcz: 15,7 g
  • Węglowodany: 64,7 g

 SMACZNEGO! 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *