Cynamonowa jaglanka z jabłkiem i czekoladą

0 komentarzy

Pyszna, sycąca jaglanka z dużą zawartością białka. Idealna na jesienne lub zimowe śniadanie. Kasza jaglana to dobre źródło żelaza, dlatego lubię jeść ją zamiennie z owsianką. Dorzuciłam też orzechy włoskie aby dostarczyć kwasów tłuszczowych omega-3, a także kawałek czekolady – bo bardzo lubię słodycze 🙂 Całe śniadanie jest zbilansowane i ma niewiele ponad 400 kcal.

Składniki:

  • 40 g kaszy jaglanej
  • 250 ml wody
  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki erytrolu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 100 g skyra naturalnego
  • 10 g orzechów włoskich
  • 10 g gorzkiej czekolady 

Sposób przygotowania:

Kaszę opłucz na sitku. Gotuj na wodzie ok. 7 min. Na kolejne 5 min dodaj jabłko starte na tarce, cynamon i erytrol. Jaglankę przelej do miseczki, dodaj skyr, orzechy i czekoladę. Smacznego!

Wartość odżywcza:

  • Kaloryczność: 405 kcal
  • Białko: 19 g
  • Tłuszcz: 11 g
  • Węglowodany: 54 g

 SMACZNEGO! 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się na Newsletter DIETAmaBądź ze mną na bieżąco

Po zapisaniu się otrzymasz do pobrana darmową dietę na odporność – tygodniowy jadłospis w PDF.