Śniadanie na słodko wersji FIT! Zdrowe i smaczne racuchy z jabłkami i cynamonem. Idealne śniadanie na dobry początek dnia. Ja podałam je z jagodami i płatkami migdałów.
Składniki na 2 porcje:
- 1 jabłko
- 1 jajko
- 90 g mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 250 ml maślanki
- 1 łyżka erytrolu/innego słodzika
- 1 łyżka oleju do smażenia
- do podania: cynamon, cukier puder, miód, owoce, dżem
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki oprócz jabłka wymieszaj razem mikserem.
2. Jabłko odbierz, pokrój w ćwiartki, a te w cienkie plasterki.
3. Wymieszaj łyżką z ciastem. Zostaw część do dekoracji.
4. Na odrobinie oleju smaż racuszki do porządnego zrumienienia. 5. Podawaj z ulubionym dodatkami.
Wartość odżywcza 1 porcji bez dodatków:
- Kaloryczność: 373 kcal
- Białko: 18 g
- Tłuszcz: 13 g
- Węglowodany: 42 g
0 komentarzy