Racuchy z jabłkami na maślance

0 komentarzy

Śniadanie na słodko wersji FIT! Zdrowe i smaczne racuchy z jabłkami i cynamonem. Idealne śniadanie na dobry początek dnia. Ja podałam je z jagodami i płatkami migdałów.

Składniki na 2 porcje:

  • 1 jabłko
  • 1 jajko
  • 90 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 250 ml maślanki
  • 1 łyżka erytrolu/innego słodzika
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • do podania: cynamon, cukier puder, miód, owoce, dżem

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki oprócz jabłka wymieszaj razem mikserem.
2. Jabłko odbierz, pokrój w ćwiartki, a te w cienkie plasterki.
3. Wymieszaj łyżką z ciastem. Zostaw część do dekoracji.
4. Na odrobinie oleju smaż racuszki do porządnego zrumienienia. 5. Podawaj z ulubionym dodatkami.

 

Wartość odżywcza 1 porcji bez dodatków:

  • Kaloryczność: 373 kcal
  • Białko: 18 g
  • Tłuszcz: 13 g
  • Węglowodany: 42 g

 SMACZNEGO! 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *