Bardzo szybki i sycący posiłek. Tem makaron z mrożonymi warzywami i tofu robi się w zaledwie 10 min. Udowodnię Ci, że zdrowy i pełnowartościowy obiad można wyczarować w naprawdę krótkim czasie 🙂
Składniki:
- 1/3 mieszanki warzyw włoskich
- 100 g szpinaku
- 180 g tofu wędzonego
- 100 ml mleczka kokosowego light
- 100 g makaronu z groszku
- 60 g fety (opcjonalnie, ja dodałam później i to była kwintesencja tego dania 👌)
Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron. Na patelnię wrzuć wszystkie warzywa, podlej trochę wodą i duś aż się rozmrożą. Na koniec dodaj mieszankę przypraw dołączoną do warzyw. Wymieszaj wszystko z mleczkiem kokosowym i pokrojonym w kostkę tofu. Duś przez chwilę. Dodaj makaron i gotowe! Na talerzu można dorzucić fetę.
Wartości odżywcze 1 porcji z fetą:
- Kaloryczność: 440 kcal
- Białko: 31 g
- Tłuszcz: 16 g
- Węglowodany: 38 g
0 komentarzy