Proste placki bananowe! Wegańskie – bez jajek. To pyszna opcja na szybkie śniadanie na słodko. Uwielbiam podawać je z dodatkiem świeżych owoców, jogurtu i syropu klonowego.
Składniki:
- 50 g jogurtu naturalnego lub sojowego
- 120 g banana
- 50 g mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Składniki zblendować. Olej rozgrzać na patelni i łyżką nakładać porcje ciasta. Smażyć na małym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Podawać z ulubionymi owocami, jogurtem, syropem klonowym. masłem orzechowym.
Wartość odżywcza:
- Kaloryczność: 356 kcal
- Białko: 7,8 g
- Tłuszcz: 7,3 g
- Węglowodany: 63,4 g
0 komentarzy