Pyszna, sycąca jaglanka z dużą zawartością białka. Idealna na jesienne lub zimowe śniadanie. Kasza jaglana to dobre źródło żelaza, dlatego lubię jeść ją zamiennie z owsianką. Dorzuciłam też orzechy włoskie aby dostarczyć kwasów tłuszczowych omega-3, a także kawałek czekolady – bo bardzo lubię słodycze 🙂 Całe śniadanie jest zbilansowane i ma niewiele ponad 400 kcal.
Składniki:
- 40 g kaszy jaglanej
- 250 ml wody
- 1 jabłko
- 2 łyżeczki erytrolu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 100 g skyra naturalnego
- 10 g orzechów włoskich
- 10 g gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
Kaszę opłucz na sitku. Gotuj na wodzie ok. 7 min. Na kolejne 5 min dodaj jabłko starte na tarce, cynamon i erytrol. Jaglankę przelej do miseczki, dodaj skyr, orzechy i czekoladę. Smacznego!
Wartość odżywcza:
- Kaloryczność: 405 kcal
- Białko: 19 g
- Tłuszcz: 11 g
- Węglowodany: 54 g
0 komentarzy