![Racuchy z jabłkami na maślance](https://dietama.pl/wp-content/uploads/2020/04/IMG_20201016_085229_733-1080x675.jpg)
![Racuchy z jabłkami na maślance](https://dietama.pl/wp-content/uploads/2020/04/IMG_20201016_085229_733-1080x675.jpg)
![Cynamonowa jaglanka z jabłkiem i czekoladą](https://dietama.pl/wp-content/uploads/2021/12/IMG_20211229_100932-1080x675.jpg)
Cynamonowa jaglanka z jabłkiem i czekoladą
Pyszna, sycąca jaglanka z dużą zawartością białka. Idealna na jesienne lub zimowe śniadanie. Kasza jaglana to dobre źródło żelaza, dlatego lubię jeść ją zamiennie z owsianką. Dorzuciłam też orzechy włoskie aby dostarczyć kwasów tłuszczowych omega-3, a także kawałek...![Placuszki bananowo-cynamonowe z jabłkami](https://dietama.pl/wp-content/uploads/2021/12/IMG_20211217_111147-1080x675.jpg)
Placuszki bananowo-cynamonowe z jabłkami
Proste placuszki, do zrobienia w 5 minut! Uwielbiam robić je na śniadanie. Podaję z owocami jagodowymi, lub tak jak w tym przepisie z prażonym jabłkiem i masłem orzechowym. Taka jesienna wersja 🙂 Składniki na placuszki: 120 g banana 1 jajko 35 g mąki 30 ml...![Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni](https://dietama.pl/wp-content/uploads/2021/12/IMG_20211123_135121-1080x675.jpg)
Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni
Szybki, roślinny obiad z dużą zawartością żelaza. Taki posiłek możesz zabrać w pojemnik do pracy lub szkoły. Smakuje dobrze również na zimno 🙂 Składniki: 40 g kaszy kuskus lub jaglanej 50 g soczewicy zielonej 150 g cukinii 1 łyżka oleju 1 łyżka pestek dyni 1...![Wegański smalec z fasoli](https://dietama.pl/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200504_202806-1080x675.jpg)