Ekspresowy makaron z warzywami i tofu

Ekspresowy makaron z warzywami i tofu

Bardzo szybki i sycący posiłek. Tem makaron z mrożonymi warzywami i tofu robi się w zaledwie 10 min. Udowodnię Ci, że zdrowy i pełnowartościowy obiad można wyczarować w naprawdę krótkim czasie 🙂 Składniki: 1/3 mieszanki warzyw włoskich 100 g szpinaku 180 g tofu...
Tofu w sosie słodko-kwaśnym

Tofu w sosie słodko-kwaśnym

Roślinny obiad w orientalnych smakach. Pyszny, kleisty sos doskonale pasuje do ryżu!   Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu 1 łyżka oleju Połowa papryki czerwonej 2 małe marchewki 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Sól, pieprz 120 g ananasa świeżego lub z puszki Sos: 4...
Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni

Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni

Szybki, roślinny obiad z dużą zawartością żelaza. Taki posiłek możesz zabrać w pojemnik do pracy lub szkoły. Smakuje dobrze również na zimno 🙂    Składniki: 40 g kaszy kuskus lub jaglanej 50 g soczewicy zielonej 150 g cukinii 1 łyżka oleju 1 łyżka pestek dyni 1...
Sałatka owocowa z nerkowcami

Sałatka owocowa z nerkowcami

Banalnie prosta sałatka z 5 składników. Orzeźwiająca – idealna na lato. Połączenie tych owoców nerkowcami jest przepyszne!   Składniki na ok. 4 porcje: 1 granat 1 pomarańcza 1 jabłko 2 kiwi 2 garście nerkowców (ok. 75 g)   Sposób przygotowania: Pokrój...
Chłodnik pomidorowy z czerstwym pieczywem

Chłodnik pomidorowy z czerstwym pieczywem

Pyszny, orzeźwiający chłodnik z pomidorów. Idealna zupa na lato! 1 porcja to tylko 240 kcal, więc taka zupa będzie idealna na redukcję.   Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe kajzerki/inne pieczywo 1 litr soku pomidorowego (może być passata) 1 papryka czerwona 2...