


Tofu w sosie słodko-kwaśnym
Roślinny obiad w orientalnych smakach. Pyszny, kleisty sos doskonale pasuje do ryżu! Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu 1 łyżka oleju Połowa papryki czerwonej 2 małe marchewki 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Sól, pieprz 120 g ananasa świeżego lub z puszki Sos: 4...
Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni
Szybki, roślinny obiad z dużą zawartością żelaza. Taki posiłek możesz zabrać w pojemnik do pracy lub szkoły. Smakuje dobrze również na zimno 🙂 Składniki: 40 g kaszy kuskus lub jaglanej 50 g soczewicy zielonej 150 g cukinii 1 łyżka oleju 1 łyżka pestek dyni 1...
Sałatka owocowa z nerkowcami
Banalnie prosta sałatka z 5 składników. Orzeźwiająca – idealna na lato. Połączenie tych owoców nerkowcami jest przepyszne! Składniki na ok. 4 porcje: 1 granat 1 pomarańcza 1 jabłko 2 kiwi 2 garście nerkowców (ok. 75 g) Sposób przygotowania: Pokrój...