Bardzo szybki i sycący posiłek. Tem makaron z mrożonymi warzywami i tofu robi się w zaledwie 10 min. Udowodnię Ci, że zdrowy i pełnowartościowy obiad można wyczarować w naprawdę krótkim czasie 🙂 Składniki: 1/3 mieszanki warzyw włoskich 100 g szpinaku 180 g tofu...
Śniadanie na słodko wersji FIT! Zdrowe i smaczne racuchy z jabłkami i cynamonem. Idealne śniadanie na dobry początek dnia. Ja podałam je z jagodami i płatkami migdałów. Składniki na 2 porcje: 1 jabłko 1 jajko 90 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka...
Pyszna, sycąca jaglanka z dużą zawartością białka. Idealna na jesienne lub zimowe śniadanie. Kasza jaglana to dobre źródło żelaza, dlatego lubię jeść ją zamiennie z owsianką. Dorzuciłam też orzechy włoskie aby dostarczyć kwasów tłuszczowych omega-3, a także kawałek...
Proste placuszki, do zrobienia w 5 minut! Uwielbiam robić je na śniadanie. Podaję z owocami jagodowymi, lub tak jak w tym przepisie z prażonym jabłkiem i masłem orzechowym. Taka jesienna wersja 🙂 Składniki na placuszki: 120 g banana 1 jajko 35 g mąki 30 ml...
Szybki, roślinny obiad z dużą zawartością żelaza. Taki posiłek możesz zabrać w pojemnik do pracy lub szkoły. Smakuje dobrze również na zimno 🙂 Składniki: 40 g kaszy kuskus lub jaglanej 50 g soczewicy zielonej 150 g cukinii 1 łyżka oleju 1 łyżka pestek dyni 1...