Ekspresowy makaron z warzywami i tofu

Ekspresowy makaron z warzywami i tofu

Bardzo szybki i sycący posiłek. Tem makaron z mrożonymi warzywami i tofu robi się w zaledwie 10 min. Udowodnię Ci, że zdrowy i pełnowartościowy obiad można wyczarować w naprawdę krótkim czasie 🙂 Składniki: 1/3 mieszanki warzyw włoskich 100 g szpinaku 180 g tofu...
Ciastka owsiane z bananem

Ciastka owsiane z bananem

Bardzo proste ciasteczka bez użycia jajek i mąki. Dodatek banana i odżywki sprawia, że są słodkie, a przy tym sycące! Dobre na przedtreningową przekąskę 🙂 Składniki na ok. 13 ciastek: 2 dojrzałe banany 80 g płatków owsianych 30 g odżywki białkowej 3 łyżki...
Tofu w sosie słodko-kwaśnym

Tofu w sosie słodko-kwaśnym

Roślinny obiad w orientalnych smakach. Pyszny, kleisty sos doskonale pasuje do ryżu!   Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu 1 łyżka oleju Połowa papryki czerwonej 2 małe marchewki 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Sól, pieprz 120 g ananasa świeżego lub z puszki Sos: 4...
Piernik wegański bez cukru

Piernik wegański bez cukru

Bardzo prosty piernik, bez jajek i bez cukru. Wychodzi przepyszny i ma dużo mniej kcal niż tradycyjny piernik 🙂 Idealny na świąteczny stół.    Składniki na małą keksówkę (25 cm): 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka roślinnego 1 szklanka erytrolu 1/2 szklanki oleju...
Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni

Kaszotto z soczewicą, cukinią i pestkami dyni

Szybki, roślinny obiad z dużą zawartością żelaza. Taki posiłek możesz zabrać w pojemnik do pracy lub szkoły. Smakuje dobrze również na zimno 🙂    Składniki: 40 g kaszy kuskus lub jaglanej 50 g soczewicy zielonej 150 g cukinii 1 łyżka oleju 1 łyżka pestek dyni 1...