Placuszki bananowe z 3 składników

Placuszki bananowe z 3 składników

Proste placki bananowe! Wegańskie – bez jajek. To pyszna opcja na szybkie śniadanie na słodko. Uwielbiam podawać je z dodatkiem świeżych owoców, jogurtu i syropu klonowego.   Składniki: 50 g jogurtu naturalnego lub sojowego 120 g banana 50 g mąki pół...
Sałatka owocowa z nerkowcami

Sałatka owocowa z nerkowcami

Banalnie prosta sałatka z 5 składników. Orzeźwiająca – idealna na lato. Połączenie tych owoców nerkowcami jest przepyszne!   Składniki na ok. 4 porcje: 1 granat 1 pomarańcza 1 jabłko 2 kiwi 2 garście nerkowców (ok. 75 g)   Sposób przygotowania: Pokrój...
Chłodnik pomidorowy z czerstwym pieczywem

Chłodnik pomidorowy z czerstwym pieczywem

Pyszny, orzeźwiający chłodnik z pomidorów. Idealna zupa na lato! 1 porcja to tylko 240 kcal, więc taka zupa będzie idealna na redukcję.   Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe kajzerki/inne pieczywo 1 litr soku pomidorowego (może być passata) 1 papryka czerwona 2...
Wegański smalec z fasoli

Wegański smalec z fasoli

Wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Zawiera zdrowe tłuszcze, błonnik i składniki mineralne, których brakuje w zwykłym smalcu. Taka pasta pasuje świetnie na kanapki w połączeniu z kiszonym ogórkiem, a jej kaloryczność jest 4 razy niższa niż tradycyjny smalec. Z...
Kluski leniwe z tofu na słodko

Kluski leniwe z tofu na słodko

To obowiązkowy przepis dla wszystkich, którzy chcą polubić tofu! Ten posiłek to alternatywa tradycyjnych klusek z twarogu, tym razem w wersji wegańskiej. Wyglądają cudownie, prawda? Gwarantuję, że smakują jeszcze lepiej 🙂 Składniki na 2 porcje: 1 kostka tofu...