Śniadanie na słodko wersji FIT! Zdrowe i smaczne racuchy z jabłkami i cynamonem. Idealne śniadanie na dobry początek dnia. Ja podałam je z jagodami i płatkami migdałów. Składniki na 2 porcje: 1 jabłko 1 jajko 90 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka...
Pyszna, sycąca jaglanka z dużą zawartością białka. Idealna na jesienne lub zimowe śniadanie. Kasza jaglana to dobre źródło żelaza, dlatego lubię jeść ją zamiennie z owsianką. Dorzuciłam też orzechy włoskie aby dostarczyć kwasów tłuszczowych omega-3, a także kawałek...
Proste placuszki, do zrobienia w 5 minut! Uwielbiam robić je na śniadanie. Podaję z owocami jagodowymi, lub tak jak w tym przepisie z prażonym jabłkiem i masłem orzechowym. Taka jesienna wersja 🙂 Składniki na placuszki: 120 g banana 1 jajko 35 g mąki 30 ml...
Szybki, roślinny obiad z dużą zawartością żelaza. Taki posiłek możesz zabrać w pojemnik do pracy lub szkoły. Smakuje dobrze również na zimno 🙂 Składniki: 40 g kaszy kuskus lub jaglanej 50 g soczewicy zielonej 150 g cukinii 1 łyżka oleju 1 łyżka pestek dyni 1...
Wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Zawiera zdrowe tłuszcze, błonnik i składniki mineralne, których brakuje w zwykłym smalcu. Taka pasta pasuje świetnie na kanapki w połączeniu z kiszonym ogórkiem, a jej kaloryczność jest 4 razy niższa niż tradycyjny smalec. Z...